Som patient på et dansk hospital har man faktisk mulighed for at få tilbudt visse former for alternativ behandling, men det betyder ikke, at alternativ behandling som helhed er anerkendt eller udbredt i sundhedsvæsenet.

Hvert tredje dansk hospital tilbyder typisk akupunktur, men man finder også sjældne former som ”Eye Movement Desensitization” og “Reprocessing Light Therapy”. Man tilbyder som regel alternativ behandling, fordi man vurderer, at der er videnskabeligt bevis for virkningen. Det kan man læse i en dansk-norsk undersøgelse fra 2011.

De danske hospitaler stiller krav om uddannelse til akupunktørerne, fx i form af kurser hos Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur (under Lægeforeningen), hos Danske Fysioterapeuter, eller hos ”TCM Denmark”.

I begge lande er det typisk hospitalets egne fysioterapeuter, sygeplejersker, jordemødre og læger, der tilbyder alternativ behandling. Men det danske sundhedspersonale er ikke så gode til at informere patienterne om KAM som deres norske kolleger.

Hvis du vil læse mere fra hospitalsundersøgelsen, så kig her (på engelsk): Use of complementary and alternative medicine at Norwegian and Danish hospitals.

Skriv et svar

Your email address will not be published.