Knap 6000 flere patienter har i 2015 benyttet en henvisning til fodterapeut i forhold til året før. Det viser nye årstal fra Danske Regioner. I procent er det en stigning på 4,3.

Det er især mennesker med leddegigt, der har fået øjnene op for tilbuddet om fodterapi, idet 7,1 procent flere har fundet vejen til klinikkerne. Samtidig er 4,4 procent flere diabetikere kommet til, mens patienter med nedgroede negle er steget med 2,9 procent og arvævspatienter 1,5 procent.

Med flere diabetikere i klinikkerne, følger også flere fodstatusser, hvor antallet er steget med 3.379 undersøgelser. Det svarer til 3,7 procent. 56 procent af diabetikere i 2015 landede i risikogruppe 2, 42 procent i risikogruppe 3, mens kun 7 procent og 0,3 procent landede i henholdsvis gruppe 4 og 1.

Det går for langsomt
’Jeg er glad for, at det går i den rigtige retning med antallet af fodstatusser, men det går alt for langsomt. Og der er lang vej til, at vi når Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at diabetikere som minimum skal have en fodstatus en gang om året. Derfor har Danske Fodterapeuter foreslået at gøre fodstatus vederlagsfri, så langt flere diabetikere møder op i klinikkerne til den årlige fodstatus. Forslaget er udsendt i kølvandet på en ny KORA-rapport, der viser, at forebyggelsen af diabetiske fodsår og amputationer rammer skævt i sin nuværende struktur’, udtaler Kristian Lysholt Mathiasen, sekretariatschef i Danske Fodterapeuter.

763 kroner pr. patient
Endvidere viser statistikken, at Danske Regioner betaler 832 kroner for hver diabetiker pr. år, mens en arvævspatient koster 803 kroner. Hver patient med leddegigt koster 1.086 kroner, mens en patient med nedgroede negle koster 269 kroner om året. I gennemsnit koster hver patient, der får tilskud via sygesikringen, Danske Regioner 763 kroner.

Tallene viser også, at januar, marts og juni generelt er de meste travle måneder, og sommerferie i juli naturligvis får tallene i bund i den måned. Hvad angår fodstatusser er september til november de mest travle måneder.

Skriv et svar

Your email address will not be published.